Friday 26 October 2012

Smartaste tipset

Om det är nått som är fantastiskt bra i Paris så är det transportsystemet. Dessutom är det billigt! För alla som vill turista effektivt bör man köpa tio biljetter på en gång när man anländer. 10 biljetter kostar 12:70 Euro. En biljett gäller i en timme, så är man effektiv kan man använda en biljett mer än en gång. Med tanke på hur långt man kan åka så är det väl värt priset. Dessutom finns det stationer överallt! Man behöver aldrig gå långt innan man hittar en metrostation (biljetterna gäller förstås också på bussar).
Det enda man bör tänka på är slutstationens namn, så att man kan enkelt följa de skyltar som finns. Många stationer är stora och man kan få gå ganska långa sträckor när man ska byta linjer. Det kan också vara värt att kolla upp vilken utgång man ska gå ut igen, på många stationer finns det flertal utgångar och ibland händer det att man kommer upp på helt fel gata/ställe.
Min favorit linje är 6:an, eftersom den går till stor del ovan jord och jag rekommenderar särskilt att åka den mellan triumfbågen "Arc de Triomphe" till Eiffeltornet eller längre. Det är pampigt att se Eiffeltornet ifrån bron över Seine, antagligen en av de bästa utsikter Paris har att erbjuda.


Linje 6, ovan jord

Detaljer på triumfbågen



No comments:

Post a Comment